Любовта променя историята в сериала „Великолепният век” по Diema Family

Август 27, 2015 Новини

 

„Зад всеки велик мъж стои една велика жена”. Достоверността на тази поговорка ще докаже хитовият сериал „Великолепният век”, чиито епизоди зрителите ще могат да гледат от 29 август, всяка събота и неделя, от 16.00 ч. по Diema Family.

В поредицата звездите Халит Ергенч и Мерием Узерли ще пресъздадат на малкия екран легендата за една любов, която променя историята. Двамата актьори ще се превъплътят във владетелската двойка на султан Сюлейман Великолепни и неговата любима съпруга Хюрем, чиято връзка предопределя съдбата на Османската империя през периода на най-големият ѝ разцвет.  Базиран на исторически факти, „Великолепният век” отмества воала на изпълнения с държавни тайни и интриги живот в султанския харем и показва каква роля е имала Хюрем върху управлението на империята. За да разкаже тази история, сериалът разчита на изключителен сценарий, виртуозна режисура, пищни декори и костюмография, перфектна актьорска игра на едни от най-любимите турски актьори и завладяващ саундтрак. Не е учудващо, че поредицата е определяна като най-мащабната телевизионна продукция на югоизточната ни съседка, която се радва на изключителен успех в близо 50 страни, сред които Италия, Франция и Китай, привличайки пред екрана 400 милиона зрители.

Показателен за значимостта на сериала е фактът, че „Великолепният век” превръща актьорите, участващи в него, в световни звезди. Ако Хюрем спечелва сърцето на султан Сюлейман и определя бъдещето на империята, то изпълнителката на нейната роля в сериала - Мерием Узерли, накара зрителите да се влюбят в нея и да се превърне в една от най-награждаваните и скъпо платени европейски актриси. Сериалът се оказва повратна точка в кариерата на Мирием, която е със смесен германско-турски произход и до този момент играе предимно в продукции в родната ѝ Германия. Въпреки това актриса става популярна сред германската публика благодарение на ролята си във „Великолепният век”. Предложенията за ангажименти към Мирием валят от всички страни, а продуцентите в най-голямата телевизия в Близкия изток заявяват, че са готови да подкрепят изцяло неин проект за сериал. Мериам обаче не крие, че не бърза да избира, а за нея е важно да работи с компания, която вижда в актьорите творци и да прави истории, които да надхвърлят тленното злободневие. Изявлението ѝ още веднъж доказва, че Мерием, подобно на героинята ѝ Хюрем, притежава твърд и непреклонен характер, знае какво иска и как да го постигне.

Не пропускайте да видите историята на Хюрем Султан – жената, променила съдбата на една империя, в хитовия сериал „Великолепният век” от 29 август, всяка събота и неделя, от 16.00 ч. по Diema Family.

 

Коментари