Сложен любовен триъгълник в премиерния сериал „Двете лица на Истанбул” по Diema Family

Юни 23, 2015 Новини

 

Звездата Неслихан Атагюл заплита сложен любовен триъгълник с двама талантливи турски актьори в премиерния сериал „Двете лица на Истанбул”, който стартира тази сряда, 24 юни, в 22.30 ч. по Diema Family.

В хитовата поредица Неслихан влиза в ролята на младата Нериман, която е готова на всичко, за да излезе от бедния и консервативен квартал на Истанбул, където е израснала. Мечтата ѝ за охолен живот е напът да се сбъдне, когато среща богатия Маджит. Семейството на Нериман обаче очаква тя да омъжи за Шинаси, с когото са израснали заедно. Младото момиче се разкъсва между традициите и своите желания, което поставя началото на опасна и изпълнена с много неизвестни игра.

Главните мъжки роли в „Двете лица на Истанбул” са поверени на двама млади актьори, които обаче вече са се наложили с професионализма си. В образа на любимия на Нериман – Маджит, се превъплъщава Кадир Доулу, който е познат на българските зрители като Али от сериала „Малки тайни”. Участието на Кадир в „Двете лица на Истанбул” му донася голяма слава и към него започват да валят предложения за нови ангажименти. Миналата година той бе водещ на телевизионното музикално предаване X Factor. „Няма нищо по-приятно за актьора от това да бъде търсен и да получава предложения”, споделя Доулу, който по време на снимките на сериала работи по 18-20 часа на денонощие. Успехът е като сбъднат сън за младия актьор, който за разлика от своя герой Маджит не е отраснал в охолство. Кадир е започнал да работи още десетгодишен, за да помага на семейството си. Първоначално разнасял вода, а после и газови бутилки в махалата в средиземноморското пристанище Мерсин, където е роден. На 17 години той пристига при по-големия си брат Кемал в Истанбул и работи дълго време като келнер, барман и готвач. Пътят към телевизията му отваря именно Кемал, който е музикант и имиджмейкър на големи турски звезди.

Не по-малко интересна е историята на Юнус Емре Йълдъръмер, който изпълнява ролята на Шинаси - третия в любовния триъгълник, около който се върти сюжетът на „Двете лица на Истанбул”. За разлика от другите актьори Юнус казва, че има голяма прилика с героя си, който харесал, още щом прочел сценария. „В Шинаси видях себе си”, споделя Юнус Емре, който след пристигането си в Истанбул е живял в квартала Фатих при дядо си. Подобно на своя герой Юнус също е посещавал консерваторията, но не за да учи музика като Шинаси, а актьорско майсторство. Младият актьор също като героя си носи в себе си традициите на източната култура. Юнус е роден в Сиирт в Югозападна Турция, а родителите му са от арабски произход. Семейството му е силно привързано към местните обичаи, което е причината Юнус да се ожени много млад, също като своите родители. Въпреки консервативните им възгледи, майката и бащата на Юнус подкрепят мечтата му за кариера в киното и телевизията и му помагат да замине за Истанбул, за да следва актьорско майсторство. „Двете лица на Истанбул” е десетата му телевизионна поредица, но точно ролята на Шинаси го прави изключително популярен сред зрителите.

Кой от двамата герои – Маджит или Шенаси, ще успее да се пребори за сърцето на красивата Нериман и как ще се разплете любовният триъгълник? Отговорът на тези въпроси ще научим в премиерния сериал „Двете лица на Истанбул”, който стартира тази сряда, 24 юни, в 22.30 ч. по Diema Family.

 

 

Коментари