Звездите в премиерния сериал „Двете лица на Истанбул” по Diema Family

Юни 11, 2015 Новини

 

Една съвременна приказка за Пепеляшка оживява в премиерния сериал „Двете лица на Истанбул” от 24 юни в ефира на Diema Family. Всеки делничен ден от 22.30 ч. зрителите могат да следят една изпепеляваща любовна история, представена по толкова впечатляващ начин, че поредицата се превръща в истински хит в Турция.

Главните роли са поверени на млади актьори, доказали професионализма си на снимачната площадка - Неслихан Атагюл, която печели сърцата на зрителите с участието в хитовия сериал „Листопад”, и очарователния Кадир Доулу от „Малки тайни”. Сценарият е вдъхновен от романа „Фатих Харбие” от 1930 г. на известния турски писател Пеями Сафа. Книгата, която се радва на голяма популярност, има екранизация и през 1990 г. в пет серии по турската държавна телевизия.

В новата екранизация на „Двете лица на Истанбул” във вихъра на събитията са Нериман и Маджит, чиято бурна любов разкрива пропаст между традиционните ценности и модерния живот, морала и богатството, символично разделени от двата бряга на Босфора. Младата Нериман живее в един от крайните квартали на Истанбул заедно с баща си и леля си, но бленува за охолен живот. Мечтата й е на път да се сбъдне, когато среща богатия Маджит, въпреки че всички очакват тя да се омъжи за Синаси, с когото израстват заедно.

В главната героиня Нериман се превъплъщава звездата от „Листопад” Неслихан Атагюл, която с ролята и придобитата слава увеличи десетократно цената за участието си, коментират турски медии. В „Листопад” актрисата получава по 1 000 лири на епизод, а за участието си в „Двете лица на Истанбул” - по 10 000. Успехът й като Нериман безспорно я превърна в една от най-добре платените млади актриси - според договора за нова телевизионна поредица, която ще започне да се снима от есента и партньор ще й бъде звездата Бурак Йоздживит (познат в България като Четин от „Малки тайни”), тя ще получава по 20 000 турски лири на епизод.

Неслихан Атагюл решава да стане актриса, когато е само на осем години. Преди ролята в „Листопад” тя се снима в реклами и в игралния филм „Първа любов”, за който получава наградата за млада надежда на филмовия фестивал „Златният пашкул”. Пет години по-късно тя получава същото отличие за ролята си в друг игрален филм - „Чистилище”, който й носи още три приза, включително от международните филмови фестивали в Москва и Токио.

На снимачната площадка на „Двете лица на Истанбул” Неслихан Атагюл се запознава с Кадир Доулу, който изпълнява ролята на Меджит. Помежду им пламва любов, която продължава и досега. Кадир Доулу е познат на българските зрители от сериала „Малки тайни”. Пътят към телевизията му открива неговият по-голям брат Кемал, който е музикант и имиджмейкър на големи турски звезди. Любопитен факт е, че миналия август двамата братя Доулу откриха фризьорски салон в един от най-луксозните квартали на Истанбул - Нишанташъ, на европейския бряг на Босфора.

Участието на Кадир Доулу в „Двете лица на Истанбул” му носи не само слава, но и нови ангажименти, като миналата година той беше водещ и на музикалното шоу X Factor в Турция. Няма нищо по-приятно за актьора от това да бъде търсен и да получава предложения, казва Доулу, който по време на снимките на сериала работи по 18-20 часа на денонощие.

Дали любовта между Нериман и Маджит ще има по-щастлив край? Ще успее ли едно младо момиче да се пребори за своето щастие и на каква цена? Отговорите зрителите ще видят в премиерния сериал „Двете лица на Истанбул” от 24 юни - всеки делничен ден от 22.30 ч. само в ефира на Diema Family. 

Коментари