Авика Гор в премиерния сериал „Ритъмът на мечтите” по Diema Family

Февруари 09, 2015 Новини

Тя спечели сърцата на българските зрители с превъплъщението си в невръстната младоженка Ананди, за чиято тежка съдба, белязана от консервативните индийски традиции, разказва поредицата „Малката булка”. От днес обаче, от 21.30 ч., ще я видим в премиерния сериал на Diema Family „Ритъмът на мечтите” в ролята на Роли – млада жена, която се изправя срещу закостенелите обичаи, а бунтът й срещу статуквото причинява редица недоразумения и води след себе си до сложен любовен четириъгълник.

Актрисата Авика Гор не се нуждае от представяне. Тя е една от най-успешните и скъпоплатени звезди на индийското кино и телевизия. Само на 16 години, Авика вече има 19 награди за актьорските си превъплъщения, участия в четири мегапродукции на Боливуд и доказва, че едва ли има роля, която да й се опре. Доказателства за това е нейният богат опит на големия екран. Тя е всеотдайна и любяща внучка в „Утринна разходка”, тийнейджърка-бунтар в „Образовай се”, успява да обърка терористичен план във „Влакът-куршум” и разсмива до припадък зрителите в романтичната комедия „Уйяла Джампала”. Името на Авика Гор е гаранция за успех и пълни киносалони, което я прави една от най-търсените индийски актриси в момента. Въпреки шеметната си кино кариера, младата звезда е категорична, че няма да обърне гръб на телевизията и в момента изцяло се е посветила на ролята си в „Ритъмът на мечтите”. „Ако ролята на Ананди донесе признание за таланта ми, то ролята на Роли ме разви като актриса”, споделя Авика Гор в свое интервю.

Участието й в „Ритъмът на мечтите” обаче обогатява не само актьорския й опит – тук Авика получава възможността да се изявява и зад камера. Разкрива, че сама е създала хореографията на някои от своите танци, които имат изключително важно значение за сюжета в сериала. Успоредно с това се опитва да пише и сценарии, като опитът, който черпи от екипа на сериала, е безценен. Усилията ѝ определено се възнаграждават – „Ритъмът на мечтите” се превръща в един от най-успешните сериали в Индия през последните две години.

Любопитна е и друга подробност около ролята, която пресъздава – също като самата Авика, екранната ѝ героиня не се страхува да се изправи срещу консерватизма на традициите, открито да заяви себе си и да служи за пример на жените в родината ѝ. Героинята ѝ Роли влиза в конфликт със своето семейство и закостенелите порядки в обществото, за да може по-голямата ѝ сестра Симар да осъществи своята мечта.  Симар иска да стане танцьорка, но родителите на двете момичета смятат такава кариера за непристойна и непочтена. Техните планове за бъдещето на голямата им дъщеря са напълно различни.  Симар трябва да се омъжи за заможния Прем съгласно уговорка между техните семейства. В деня на сватбата обаче в града се провежда конкурс по танци, победата в който е трамплин към голямата сцена. За да може Симар да участва в състезанието, без да предизвика подозренията и гнева на родителите им, Роли решава да я замести по време на приготовленията за сватбата. Нещата приемат драматичен обрат, когато Симар закъснява за венчавката, а преоблечената и забулена Роли е принудена да се омъжи за Прем. Това поставя началото на дълга история, в която двете сестри трябва да извървят трудния път към любовта, да открият себе си и не на последно място, да разплетат един сложен любовен четириъгълник.

Премиерният сериал „Ритъмът на мечтите” от 9 февруари – от понеделник до петък от 21.30 ч. по Diema Family.

Коментари